Team Tolt.nu Skriv ut

 

 

Team Tolt.nu


Amanda Liliemark / Tolt.nu Ísland - äntligen tillbaka! från 2014 - ....

Arbetar hos oss på Vestra-Geldingaholt/Guesthouse Denami sedan sommaren 2014 efter att ha varit i Australien och arbetat under några månader.

Amanda har tidigare varit hos oss på Björsbo i Sverige och hjälpte oss då med stall- och hästsskötsel, träning av hästar och inridning.

Nu är hon tillbaka hos oss men på Island där hon bla hjälper till med Guesthouse verksamheten där hon är till stor hjälp för att ge våra gäster bästa service och lagar otroligt god mat, bakar mm och självklart hjälper hon även på Island till med träningen av hästarna på Vestra-Geldingaholt samt håller i en del uteritter för våra gäster.

 

 


 

Malin Karlsson - hyrde gården & hade egen verksamhet vintern 2014 till våren/sommaren 2015

Malin såg till att tävlingar, butik, kurser och stall fungerade efter vår flytt till Island. Har nu flyttat vidare till annan gård i Västmanland.

 

 


 

 

Caroline Westberg arbetade hos oss 2013-2014

Sköter stall och hjälper till med träningen av hästar. Åker med till Island i början av 2014

 


 

Anna Nordfors arbetade hos oss 2013-2014

Tränar hästar, håller lektioner och ansvarar för försäljning av hästar i Sverige. Arbetat hos oss sen Juni 2013, både i Sverige och på Island. Är nu på plats på Björsbo i Sverige igen. Anna har trots sin relativt unga ålder hunnit skaffa sig mycket erfarenhet och kunskap, även vad gäller tävling där hon bland annat tävlat flera Svenska Mästerskap.

Duktig med både in- och tillridningar och har en utmärkt känsla i sin ridning. Tränar alla våra hästar i Sverige, allt från unghästar, saluhästar och tävlingshästar. Är pedagogisk och lugn när hon lär ut till elever.

 

 


Simone Jounot arbetade hos oss vintern/våren 2014

Nytt tillskott, varit hos oss på Island sedan i mars 2014 tom juni 2014. Hjälper till i stall och med träningen av hästarna på Vestra-Geldingaholti på Island. Kommer även finnas med vid uteritter och lektioner på gården under våren och sommaren.

 


 

Lizette Selling

Lizette jobbar ofta till i stallet på helgerna med stall- och hästskötseln. Har hjälpt Sigfus i många år (typ 8 !) och är väldigt duktig och nogrann med hästarna. Har fått rycka ut många gånger och hjälpt oss när det kört ihop sig!

 


 

Madeleine Collin och Sofie Fältsjö arbetade på gården 2010-2011

Två unga och duktiga tjejer med meriter från tävlingsbanorna och med den rätta känslan och arbetsmoral som behövs i ett träningsstall.

Sofie Fältsjö

Sofie kommer från Ålem utanför Kalmar där hon sysslat med hästar hela livet, islandshästar har alltid funnits med men hon tävlade upp till nationell nivå i hoppning på ponny/stor häst fram tills hon var 17 år. Då hon valde att satsa helhjärtat på islandshästar när hon fick tillfälle att låna Feykir från Östra Greda som hon sedan dess tävlat flitigt på och kvalade 2009 och 2010 till SM, och 2010 kom hon på en fin 2:a plats i Speedpass P2 som Young Rider.

Hon är nu fast bestämd att det är det här hon vill hålla på med och satsar helhjärtat med flera hästar inför nästa tävlingssäsong. Hon har bla föräldrarnas uppfödning, valacken Tindur och sin godkända hingst Seifur frá Strönd 2 här hos oss. Förutom dem så kommer Feykir satsas på även iår och också Hradi frá Saudarkroki som ägs av Sigfus, som båda två tränas inför en säsong på passbanan.

Sofie har nu arbetat hos oss sedan i augusti 2010 och är väldigt duktig och talangfull ryttare, en tuff tjej som arbetar hårt.

 

Madeleine Collin

Madeleine kommer från Sigtuna utanför Stockholm, hon har tävlat under flera år nationellt upp till SM som Young Rider och med A final på SM med sin valack Kyndill som bästa resultat. Hon har intresset i generna då både hennes pappa och faster haft islandshästar på släktgården JanPers, där Madde fått haft chansen att rida olika sorters hästar under sin uppväxt. Efter några års uppehåll från tävlingsbanorna är hon nu på gång igen med nya valacken Krapi som hon tränar inför tävlingssäsongen 2011. Men hon har även hennes pappas egna uppfödning, den nu 5 åriga hingsten Thengill från JanPers som blev högst bedömda 4 åriga hingst i Sverige 2010 med 8,01.

Madde har nu arbetat hos oss sedan sommaren 2010 och vi är väldigt glada för. Madde är en lugn och metodisk ryttare som har en bra känsla i sin ridning.

 


 

Ida Ljungberg Ida och Wilma- Ida har flyttat sin verksamhet till Ekeby utanför Norrtälje. Se mer info på Ida´s hemsida.

Vi tackar Ida för gott samarbete och önskar henne lycka till !

 

Sedan vi flyttade till Björsbo för två år sedan så har Ida varit hos oss några dagar i veckan och hjälpt till i träningen.

Hon är utbildad på Strömsholm och examinerad B-instruktör och C-tränare. Ida har tidigare tävlat på SM och nationell nivå under några år och även arbetat i stall både i Sverige och på Island. Därigenom har hon skaffat sig stor erfarenhet av träning och utbildning av olika typer av hästar. Hos oss arbetar hon i träningsverksamheten och arbetar våra träningshästar vid sidan av hennes egna verksamhet med träning och ridutbildning. Ida är också oftast med på avelsvisningarna för att hjälpa till att rodda runt allt när vi har många hästar.

Vi är mycket glada över att ha Ida hos oss och hon gör ett fint arbete med hästarna och vi märker att hon hela tiden utvecklas och kan arbeta fram hästarna till visning. Ida har den känlsa, kunskap och engagemang som krävs för att träna fram starka och bra hästar som räcker hela vägen fram till visning..

Läs mer om Ida Ljungberg www.idaljungberg.se