Presentation Skriv ut

Ur Ridsport nr 14, 2003

Hrafnfaxi frá Vestra-Geldingaholti är född 1994, högt 1 klass bedömd och med otaliga meriter från internationella tävlingsbanor, 2009 belönades han även för 1 klass premie för avkommor & 2012 erhöll han ELIT premie för avkommor. Hrafnfaxi bedömdes till 1:a klass 2001 och blev då Sveriges högst bedömda hingst. Han erhöll 8,53 för ridegenskaper med bla 9,5 för vilja, 9,0 för pass och 8,5 för tölt, trav och form under ryttare.

Hrafnfaxi har representerat Sverige i flera mästerskap och har bland annat NM guld, VM silver och flertalet SM guld på meritlistan. Hur många hingstar finns det i Sverige som lett en uttagning på VM ?

På senare år har hans första kullar med avkommor börjat visats på avels- och tävlingsbanorna där flera visat på stora prestationer redan i ung ålder. Bland annat Leiknir som startade SM första gången som 6 åring eller Mökkvi och Rakel som deltog som 5 åringar på Avels VM.

 

Tävlingsmeriter

Hrafnfaxi representerade Sverige vid ett större mästerskap första gången 2002 då han blev uttagen till svenska landslaget efter att ha blivit Svenskmästare. På Nordiska Mästerskapen i Finland vann han T2 med 7,83 och kom till A final i fyrgång (!), en gren som han egentligen inte brukar tävla i.Ur Ridsport nr 13, 2002

Året 2003 var guldåret för Hrafnfaxi som då tog sig till VM och representerade Sverige i Danmark, efter att ha blivit trefaldig Svenskmästare i T2, Femgång och kombination. Väl på plats på sitt första världsmästerskap gjorde han en fantastisk uttagning i femgång och ledde uttagningen på 7,40 inför finalen, i finalen kom han sedan på en fjärde plats. I T2 placerade han sig på en sjätte plats efter att ha legat 2:a i uttagningen. Han tog även hem silvermedaljen i Femgångskombination.

 

Hrafnfaxi gjorde comeback på tävlingsbanorna 2011, efter 4 års bortavaro, säsongen slutade med ett SM silver i T2 och flera placeringar på nationella tävlingar i T2, femgång och stilpass.

År 2012 var han fortfarande på tävlingsbanorna och 18 år gammal lyckades han åter igen ta ett SM guld i femgångskombination med en poäng över 7,00 !

Samma år tar även sonen Leiknir SM guld i den prestigefyllda grenen Tölt T1 och deltar på NM på Sundbyholm och blir bästa svenska ekipage i T1 med en 5:e placering!

 

2013 tävlades Hrafnfaxi endast på SM pga ryttarens tidsbrist, hans enda start i femgång och T2 detta år resulterade i poäng över 7 i båda uttagningarna och topplaceringar. Han kammade hem bronsmedalj i T2 - 19 år gammal !

Han håller ännu och han håller världsklass och jämna steg med den yngre generationen!

 

2014 rids nu Hrafnfaxi av och till av Moa Karlsson 10 år, han är den perfekta läraren. Han kan ridas av alla och ändå prestera på topp på tävlingsbanorna! En otroligt allround häst med perfekt arbetsmoral och stor personlighet.

En häst som tävlats på internationell nivå i samtliga ovalbanegrenar (V1, T1, T2, F1) och Stilpass och lär barn att rida på fritiden :-)