Hästar till salu Skriv ut

 

Tolt NU      2017-03-15


Tillfälle för dig som vill förvalta en av våra uppfödningar


Efter en tid i två länder har vi tyvärr blivit tvungna att komma fram till beslutet att sälja alla våra hästar i Sverige. Vi har hoppats på att ha tid för både verksamheten på Island och hästarna i Sverige men tiden räcker tyvärr inte till.

Vår avel har mycket baserat sig på vår ELIT premierade hingst Hrafnfaxi frá Vestra-Geldingaholti och hans fina döttrar som gett oss otroliga avkommor genom åren. De hästar som vi hoppats att själva ta fram och satsa på är nu till salu. Ett jobbigt beslut och vi hoppas att hitta seriösa köpare som vill satsa på dessa hästar, som ser deras värde och kapacitet och som vill lägga den tid vi tyvärr inte kan ge dem.

Alla har väldigt bra stam, många med hel- och halvsyskon som presterat på högnivå, bra blup och unika föräldrar osv. Kombinationer av individer som vi tillåtit oss ta tid att spekulera fram till och vi har valt endast individer vi känner till, har sett eller tränat själva för att veta så mycket som möjligt om psyke och kapacitet i både sto och hingst som vi använder till vår avel.

Vår avel har hela tiden baserat sig på vad vi vill ha i våra ridhästar; hållbara, högpresterande hästar med exceptionellt lynne och arbetsvilja. Vårt mål har alltid varit att ta fram ultimata, okomplicerade ridhästar som passar alla – oavsett nivå.

Rakel på VM i Schweiz 2009

Du kan läsa mer om Hrafnfaxi på www.tolt.nu/hrafnfaxi

Hrafnfaxi är enda hästen som inte kommer lämna vår ägo såhär på ålderns höst.

 

Du kan läsa mer om våra avelsston www.tolt.nu/avel/avelsston

Samtliga avelsston är sålda men du hittar info om våra unghästars mödrar där..


 

Eldvör från Ådalen SE2011203666, fux, sto

e. Hrafnfaxi frá Vestra-Geldingaholti (ELIT, 8,27 tot)

u. Lyfting frá Stóra-Hofi (tot 7,84)

Vackert femgångssto med mycket tempon. Vacker, stor och lättbyggd. Vaken och med bra vilja. Perfekt för satsande ryttare för avel/tävling.

Kontakta Moa Runnquist för mer info, tel 070-9965521

https://www.facebook.com/MoasIslandshastar

 

Eldvör i galopp 2017

 

Leikur från Ådalen SE2012104747, mörkbrun m stjärn & vita hår på mulen, hingst

e. Hrafnfaxi frá Vestra-Geldingaholti (ELIT, 8,27 tot)

u. Vón frá Kirkjuferju

Pappa Hrafnfaxi är ELIT premierad för avkommor, första klass med en hög ridegenskapsbedömning på 8,53. Han har extrema avkommor (och avkommors avkommor) som tävlat och avelsvisats i absoluta världs toppen. Han har själv varit aktiv tävlingshäst i över 17 års tid och är det fortfarande 23 år gammal. Med bland annat meriter som flertalet SM och NM guld och VM silver.

Leikurs mamma Von är mycket intressant i avel med tanke på att hon gav oss avkomman Leiknir från Övergran som är visad till totalt 8,38 med 8,68 för ridegenskaper. Leiknir är svenskmästare i Tölt T1 och har från startat WR tävlingar i alla ovalbanegrenar (T1: 8,01 T2: 7,23 V1: 7,03 F1: 6,77) och PP1 (7,38)! Har tävlat i A-final på SM sedan han var 6 år gammal, i flera olika grenar. Han är extremt allround häst på högsta nivå och med bra huvud och stor vilja att behaga sin ryttare!

Leikur är helbror med Leiknir och en chans för dig att få en bra häst för framtiden som du kan forma till det syfte du vill ha i din nästa häst! Leikur är mycket lätt att hantera och positiv till allt. Han är oerhört snäll att rida och är just nu i vidare träning. Intresserade hör av sig för mer info.

 

Litla-Stjarna SE2014206410, fux med stjärn och snopp, sto, BLUP 116

e. Viglundur frá Vestra-Fíflholti (Klass 1 premie för avkommor, Landsmotsvinnare, 1 klass)

u. Rakel från Hyndevad (tot 8,21, 5 år) ue. Hrafnfaxi frá Vestra-Geldingaholti (ELIT)

Viglundur har själv länge varit på tävlingsbanorna i Sverige. Han har även meriter från Landsmot som vinnare av 5 års klassen. Han har belönats med Klass 1 premie för avkommor och har flera högt bedömda avkommor. Hans avkommor visar på mycket bra ridegenskaper, tex sonen Ómur frá Kvistum med hela 8,85 för ridegenskaper som 5 åring och vinst på Landsmot med resultat på hela 8,98 i A flokk (femgång) eller þokkadis från Stenhugget som har ridegenskaper på 8,68 bara 6 år gammal!

Mamman Rakel deltog på VM 2009, 5 år gammal, efter att ha blivit totalbedömd till 8,21. Rakel har en kanon vilja och en fantastisk utstrålning, en häst i världsklass som räckt till även på tävlingsbanorna, men det var självklart att sätta henne i aveln redan vid femårsålder när vi förstod hennes kapacitet. Rakel sattes en gång i tävling i B flokk och fick extrema 8,62 i sin första start efter en kort tids träning. Rakels första två avkommor som haft åldern inne har visats och båda gick direkt in i 1a klass som 5 åringar. Hennes förstfödda son Fafnir var även med i Worldtoelt som 6 åring och tog plats i B final i T1 bland världseliten på sin första start och totalbedömdes som fyrgångare 5 år gammal till klass 1 med flera 9,0 bland annat för tölt.

Pris 100 000 ex moms

 

Valentína från Ådalen SE2014206480, svart, sto, BLUP 120

e. Valíant från Solbacka (8,37 tot) ee. Garri

u. Gjöf från Solbacken (8,06 tot) ue. Hrafnfaxi (ELIT)

Valentina är ett mycket vackert svart sto med hög blup. Hon ser väldigt lovande ut. Efter toppstammade föräldrar med flera högt bedömda hästar i stamtavlan.  Hon är stor, välutvecklad och lätt i typen.

Gjöf är en otrolig personlighet, en otroligt självständigt sto. 2009 bedömdes hon som 4 åring in i stambok med 7,72 totalt. Helt klart en bra prestation för en så pass ung häst. Vi har alltid trott på Gjöf och på hennes egenskaper, hennes ärliga och totala arbetsvilja. Hon har alltid varit Sigfus egna favorit. Hon fick ett stoföl efter Kongur från Knutshyttan 2010. Gjöf gick tom 2010 och tränades och visasades om 2011 och gick därefter in i aveln igen – då som 1 klass bedömd till 8,06 efter väldigt lite träning.

 

Valiant har en hög sex års bedömning och har visat sig vara en väldigt bra tölthäst med starter med över 7 i töltgrenar som ung. Han har dessutom två legendariska föräldrar. Mamma Svala från Solbacka (8,40 tot) som fått tre avkommor bedömda i otroligt fina totalbedömningar (8,37/8,41/8,57), vi väntar med spänning på att se fler. Pappa Garri från Reykjavik (e. Orri) har sin högsta bedömning på 8,77 och var länge världens högst bedömda hingst, med bla otroliga 9,05 för ridegenskaper. Han har flera avkommor i världsklass både i tävlings- och avelssammanhang.

Pris 64 000 ex moms

 

Leiftur från Ådalen SE2015170310, fux m bläs, ljus man och svans, hingst

e. Hrafnfaxi frá Vestra-Geldingaholti (ELIT)

u. Vón frá Kirkjuferju

Har flera mycket lovande helsyskon. Väldigt positiv och social men varsamt hanterad.

Pappa Hrafnfaxi är ELIT premierad för avkommor, första klass med en hög ridegenskapsbedömning på 8,53. Han har extrema avkommor (och avkommors avkommor) som tävlat och avelsvisats i absoluta världs toppen. Han har själv varit aktiv tävlingshäst i över 17 års tid och är det fortfarande 23 år gammal. Med bland annat meriter som flertalet SM och NM guld och VM silver.

Leifturs mamma Von är mycket intressant i avel med tanke på att hon gav oss avkomman Leiknir från Övergran som är visad till totalt 8,38 med 8,68 för ridegenskaper. Leiknir är svenskmästare i Tölt T1 och har från startat WR tävlingar i alla ovalbanegrenar (T1: 8,01 T2: 7,23 V1: 7,03 F1: 6,77) och PP1 (7,38)! Har tävlat i A-final på SM sedan han var 6 år gammal, i flera olika grenar. Han är extremt allround häst på högsta nivå och med bra huvud och stor vilja att behaga sin ryttare!

Pris 45 000 ex moms

 

Vá från Ådalen SE2015270311, fux med bläs, sto, BLUP 117

e. Hnokki frá Fellskoti (8,52 tot, världsmästare T1)

u. Rakel från Hyndevad (tot 8,21, 5 år) ue. Hrafnfaxi frá Vestra-Geldingaholti (ELIT)

Toppstammat sto efter världsberömda hingsten Hnokki som erhållit världens högsta uttagningspoäng i den prestigefyllda grenen Tölt T1 (9,61). Och bevisat vara en av världens genomtiderna bästa tölthäst.

Mamman Rakel deltog på VM 2009, 5 år gammal, efter att ha blivit totalbedömd till 8,21. Rakel har en kanon vilja och en fantastisk utstrålning, en häst i världsklass som räckt till även på tävlingsbanorna, men det var självklart att sätta henne i aveln redan vid femårsålder när vi förstod hennes kapacitet. Rakel sattes en gång i tävling i B flokk och fick extrema 8,62 i sin första start efter en kort tids träning. Rakels första två avkommor som haft åldern inne har avelsvisats och båda gick direkt in i 1a klass som 5 åringar. Hennes förstfödda son Fafnir var även med i Worldtoelt som 6 åring och tog plats i B final i T1 bland världseliten på sin första start och totalbedömdes som fyrgångare 5 år gammal till klass 1 med flera 9,0 bland annat för tölt. Rakels först bedömda dotter fick hela 8,64 för exteriör på sin första bedömning.

Vá är väldigt vacker med mycket utstrålning - ett sto man lägger märke till redan nu! Varsamt hanterad, är lika positiv som sin mamma Rakel och en otroligt trevlig individ.

Pris 120 000 ex moms

 

Alla priser gäller from 2017-03-15, vi förbehåller oss rätten att justera priserna vid behov

 

Vá från Ådalen

Alla hästar står på Tolt NU anläggning - Altuna Björsbo i Fjärdhundra

Intresserade är välkomna att höra av sig till

Josefine 00354 698 70 90 / Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den

eller

Sigfus 070-606 98 70 / Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den

 

Tolt.NU

Efter en tid i två länder har vi tyvärr blivit tvungna att komma fram till beslutet att sälja alla våra hästar i Sverige. Vi har hoppats på att ha tid för både verksamheten på Island och hästarna i Sverige men tiden räcker tyvärr inte till.

Vår avel har mycket baserat sig på vår ELIT premierade hingst Hrafnfaxi frá Vestra-Geldingaholti och hans fina döttrar som gett oss otroliga avkommor genom åren. De hästar som vi hoppats att själva ta fram och satsa på är nu till salu. Ett jobbigt beslut och vi hoppas att hitta seriösa köpare som vill satsa på dessa hästar, som ser deras värde och kapacitet och som vill lägga den tid vi tyvärr inte kan ge dem.

Alla har väldigt bra stam, många med hel- och halvsyskon som presterat på högnivå, bra blup och unika föräldrar osv. Kombinationer av individer som vi tillåtit oss ta tid att spekulera fram till och vi har valt endast individer vi känner till, har sett eller tränat själva för att veta så mycket som möjligt om psyke och kapacitet i både sto och hingst som vi använder till vår avel.

Vår avel har hela tiden baserat sig på vad vi vill ha i våra ridhästar; hållbara, högpresterande hästar med exceptionellt lynne och arbetsvilja. Vårt mål har alltid varit att ta fram ultimata, okomplicerade ridhästar som passar alla – oavsett nivå.

Du kan läsa mer om Hrafnfaxi på www.tolt.nu/hrafnfaxi

Hrafnfaxi är enda hästen som inte kommer lämna vår ägo såhär på ålderns höst.

Du kan läsa mer om våra avelsston www.tolt.nu/avel/avelsston

Samtliga avelsston är sålda men du hittar info om våra unghästars mödrar där..

Eldvör från Ådalen SE2011203666, fux, sto

e. Hrafnfaxi frá Vestra-Geldingaholti (ELIT, 8,27 tot)

u. Lyfting frá Stóra-Hofi (tot 7,84)

Vackert femgångssto med mycket tempon. Vacker, stor och lättbyggd. Vaken och med bra vilja. Perfekt för satsande ryttare för avel/tävling.

Kontakta Moa Runnquist för mer info, tel 070-9965521

https://www.facebook.com/MoasIslandshastar

Leikur från Ådalen SE2012104747, mörkbrun m stjärn & vita hår på mulen, hingst

e. Hrafnfaxi frá Vestra-Geldingaholti (ELIT, 8,27 tot)

u. Vón frá Kirkjuferju

Pappa Hrafnfaxi är ELIT premierad för avkommor, första klass med en hög ridegenskapsbedömning på 8,53. Han har extrema avkommor (och avkommors avkommor) som tävlat och avelsvisats i absoluta världs toppen. Han har själv varit aktiv tävlingshäst i över 17 års tid och är det fortfarande 23 år gammal. Med bland annat meriter som flertalet SM och NM guld och VM silver.

Leikurs mamma Von är mycket intressant i avel med tanke på att hon gav oss avkomman Leiknir från Övergran som är visad till totalt 8,38 med 8,68 för ridegenskaper. Leiknir är svenskmästare i Tölt T1 och har från startat WR tävlingar i alla ovalbanegrenar (T1: 8,01 T2: 7,23 V1: 7,03 F1: 6,77) och PP1 (7,38)! Har tävlat i A-final på SM sedan han var 6 år gammal, i flera olika grenar. Han är extremt allround häst på högsta nivå och med bra huvud och stor vilja att behaga sin ryttare!

Leikur är helbror med Leiknir och en chans för dig att få en bra häst för framtiden som du kan forma till det syfte du vill ha i din nästa häst! Leikur är mycket lätt att hantera och positiv till allt. Han är oerhört snäll att rida och är just nu i vidare träning. Intresserade hör av sig för mer info.

Litla-Stjarna SE2014206410, fux med stjärn och snopp, sto, BLUP 116

e. Viglundur frá Vestra-Fíflholti (Klass 1 premie för avkommor, Landsmotsvinnare, 1 klass)

u. Rakel från Hyndevad (tot 8,21, 5 år) ue. Hrafnfaxi frá Vestra-Geldingaholti (ELIT)

Viglundur har själv länge varit på tävlingsbanorna i Sverige. Han har även meriter från Landsmot som vinnare av 5 års klassen. Han har belönats med Klass 1 premie för avkommor och har flera högt bedömda avkommor. Hans avkommor visar på mycket bra ridegenskaper, tex sonen Ómur frá Kvistum med hela 8,85 för ridegenskaper som 5 åring och vinst på Landsmot med resultat på hela 8,98 i A flokk (femgång) eller þokkadis från Stenhugget som har ridegenskaper på 8,68 bara 6 år gammal!

Mamman Rakel deltog på VM 2009, 5 år gammal, efter att ha blivit totalbedömd till 8,21. Rakel har en kanon vilja och en fantastisk utstrålning, en häst i världsklass som räckt till även på tävlingsbanorna, men det var självklart att sätta henne i aveln redan vid femårsålder när vi förstod hennes kapacitet.Rakel sattes en gång i tävling i B flokk och fick extrema 8,62 i sin första start efter en kort tids träning. Rakels första två avkommor som haft åldern inne har visats och båda gick direkt in i 1a klass som 5 åringar. Hennes förstfödda son Fafnir var även med i Worldtoelt som 6 åring och tog plats i B final i T1 bland världseliten på sin första start och totalbedömdes som fyrgångare 5 år gammal till klass 1 med flera 9,0 bland annat för tölt.

Pris 100 000 ex moms

Valentína från Ådalen SE2014206480, svart, sto, BLUP 120

e. Valíant från Solbacka (8,37 tot) ee. Garri

u. Gjöf från Solbacken (8,06 tot) ue. Hrafnfaxi (ELIT)

Valentina är ett mycket vackert svart sto med hög blup. Hon ser väldigt lovande ut. Efter toppstammade föräldrar med flera högt bedömda hästar i stamtavlan.  Hon är stor, välutvecklad och lätt i typen.

Gjöf är en otrolig personlighet, en otroligt självständigt sto. 2009 bedömdes hon som 4 åring in i stambok med 7,72 totalt. Helt klart en bra prestation för en så pass ung häst. Vi har alltid trott på Gjöf och på hennes egenskaper, hennes ärliga och totala arbetsvilja. Hon har alltid varit Sigfus egna favorit. Hon fick ett stoföl efter Kongur från Knutshyttan 2010. Gjöf gick tom 2010 och tränades och visasades om 2011 och gick därefter in i aveln igen – då som 1 klass bedömd till 8,06 efter väldigt lite träning.

Valiant har en hög sex års bedömning och har visat sig vara en väldigt bra tölthäst med starter med över 7 i töltgrenar som ung. Han har dessutom två legendariska föräldrar. Mamma Svala från Solbacka (8,40 tot) som fått tre avkommor bedömda i otroligt fina totalbedömningar (8,37/8,41/8,57), vi väntar med spänning på att se fler. Pappa Garri från Reykjavik (e. Orri) har sin högsta bedömning på 8,77 och var länge världens högst bedömda hingst, med bla otroliga 9,05 för ridegenskaper. Han har flera avkommor i världsklass både i tävlings- och avelssammanhang.

Pris 64 000 ex moms

Leiftur från Ådalen SE2015170310, fux m bläs, ljus man och svans, hingst

e. Hrafnfaxi frá Vestra-Geldingaholti (ELIT)

u. Vón frá Kirkjuferju

Har flera mycket lovande helsyskon. Väldigt positiv och social men varsamt hanterad.

Pappa Hrafnfaxi är ELIT premierad för avkommor, första klass med en hög ridegenskapsbedömning på 8,53. Han har extrema avkommor (och avkommors avkommor) som tävlat och avelsvisats i absoluta världs toppen. Han har själv varit aktiv tävlingshäst i över 17 års tid och är det fortfarande 23 år gammal. Med bland annat meriter som flertalet SM och NM guld och VM silver.

Leifturs mamma Von är mycket intressant i avel med tanke på att hon gav oss avkomman Leiknir från Övergran som är visad till totalt 8,38 med 8,68 för ridegenskaper. Leiknir är svenskmästare i Tölt T1 och har från startat WR tävlingar i alla ovalbanegrenar (T1: 8,01 T2: 7,23 V1: 7,03 F1: 6,77) och PP1 (7,38)! Har tävlat i A-final på SM sedan han var 6 år gammal, i flera olika grenar. Han är extremt allround häst på högsta nivå och med bra huvud och stor vilja att behaga sin ryttare!

Pris 45 000 ex moms

Vá från Ådalen SE2015270311, fux med bläs, sto, BLUP 117

e. Hnokki frá Fellskoti (8,52 tot, världsmästare T1)

u. Rakel från Hyndevad (tot 8,21, 5 år) ue. Hrafnfaxi frá Vestra-Geldingaholti (ELIT)

Toppstammat sto efter världsberömda hingsten Hnokki som erhållit världens högsta uttagningspoäng i den prestigefyllda grenen Tölt T1 (9,61). Och bevisat vara en av världens genomtiderna bästa tölthäst.

Mamman Rakel deltog på VM 2009, 5 år gammal, efter att ha blivit totalbedömd till 8,21. Rakel har en kanon vilja och en fantastisk utstrålning, en häst i världsklass som räckt till även på tävlingsbanorna, men det var självklart att sätta henne i aveln, då vi alltid väljer att avla på de bästa individerna. Rakel sattes en gång i tävling i B flokk och fick extrema 8,62 i sin första start efter en kort tids träning. Rakels första två avkommor som haft åldern inne har avelsvisats och båda gick direkt in i 1a klass som 5 åringar. Hennes förstfödda son Fafnir var även med i Worldtoelt som 6 åring och tog plats i B final i T1 bland världseliten på sin första start och totalbedömdes som fyrgångare 5 år gammal till klass 1 med flera 9,0 bland annat för tölt. Rakels först bedömda dotter fick hela 8,64 för exteriör på sin första bedömning.

Vá är väldigt vacker med mycket utstrålning - ett sto man lägger märke till redan nu! Varsamt hanterad, är lika positiv som sin mamma Rakel och en otroligt trevlig individ.

Pris 120 000 ex moms

Tolt.NU

Efter en tid i två länder har vi tyvärr blivit tvungna att komma fram till beslutet att sälja alla våra hästar i Sverige. Vi har hoppats på att ha tid för både verksamheten på Island och hästarna i Sverige men tiden räcker tyvärr inte till.

Vår avel har mycket baserat sig på vår ELIT premierade hingst Hrafnfaxi frá Vestra-Geldingaholti och hans fina döttrar som gett oss otroliga avkommor genom åren. De hästar som vi hoppats att själva ta fram och satsa på är nu till salu. Ett jobbigt beslut och vi hoppas att hitta seriösa köpare som vill satsa på dessa hästar, som ser deras värde och kapacitet och som vill lägga den tid vi tyvärr inte kan ge dem.

Alla har väldigt bra stam, många med hel- och halvsyskon som presterat på högnivå, bra blup och unika föräldrar osv. Kombinationer av individer som vi tillåtit oss ta tid att spekulera fram till och vi har valt endast individer vi känner till, har sett eller tränat själva för att veta så mycket som möjligt om psyke och kapacitet i både sto och hingst som vi använder till vår avel.

Vår avel har hela tiden baserat sig på vad vi vill ha i våra ridhästar; hållbara, högpresterande hästar med exceptionellt lynne och arbetsvilja. Vårt mål har alltid varit att ta fram ultimata, okomplicerade ridhästar som passar alla – oavsett nivå.

Du kan läsa mer om Hrafnfaxi på www.tolt.nu/hrafnfaxi

Hrafnfaxi är enda hästen som inte kommer lämna vår ägo såhär på ålderns höst.

Du kan läsa mer om våra avelsston www.tolt.nu/avel/avelsston

Samtliga avelsston är sålda men du hittar info om våra unghästars mödrar där..

 

Eldvör från Ådalen SE2011203666, fux, sto

e. Hrafnfaxi frá Vestra-Geldingaholti (ELIT, 8,27 tot)

u. Lyfting frá Stóra-Hofi (tot 7,84)

Vackert femgångssto med mycket tempon. Vacker, stor och lättbyggd. Vaken och med bra vilja. Perfekt för satsande ryttare för avel/tävling.

Kontakta Moa Runnquist för mer info, tel 070-9965521

https://www.facebook.com/MoasIslandshastar

 

Leikur från Ådalen SE2012104747, mörkbrun m stjärn & vita hår på mulen, hingst

e. Hrafnfaxi frá Vestra-Geldingaholti (ELIT, 8,27 tot)

u. Vón frá Kirkjuferju

Pappa Hrafnfaxi är ELIT premierad för avkommor, första klass med en hög ridegenskapsbedömning på 8,53. Han har extrema avkommor (och avkommors avkommor) som tävlat och avelsvisats i absoluta världs toppen. Han har själv varit aktiv tävlingshäst i över 17 års tid och är det fortfarande 23 år gammal. Med bland annat meriter som flertalet SM och NM guld och VM silver.

Leikurs mamma Von är mycket intressant i avel med tanke på att hon gav oss avkomman Leiknir från Övergran som är visad till totalt 8,38 med 8,68 för ridegenskaper. Leiknir är svenskmästare i Tölt T1 och har från startat WR tävlingar i alla ovalbanegrenar (T1: 8,01 T2: 7,23 V1: 7,03 F1: 6,77) och PP1 (7,38)! Har tävlat i A-final på SM sedan han var 6 år gammal, i flera olika grenar. Han är extremt allround häst på högsta nivå och med bra huvud och stor vilja att behaga sin ryttare!

Leikur är helbror med Leiknir och en chans för dig att få en bra häst för framtiden som du kan forma till det syfte du vill ha i din nästa häst! Leikur är mycket lätt att hantera och positiv till allt. Han är oerhört snäll att rida och är just nu i vidare träning. Intresserade hör av sig för mer info.

 

Litla-Stjarna SE2014206410, fux med stjärn och snopp, sto, BLUP 116

e. Viglundur frá Vestra-Fíflholti (Klass 1 premie för avkommor, Landsmotsvinnare, 1 klass)

u. Rakel från Hyndevad (tot 8,21, 5 år) ue. Hrafnfaxi frá Vestra-Geldingaholti (ELIT)

Viglundur har själv länge varit på tävlingsbanorna i Sverige. Han har även meriter från Landsmot som vinnare av 5 års klassen. Han har belönats med Klass 1 premie för avkommor och har flera högt bedömda avkommor. Hans avkommor visar på mycket bra ridegenskaper, tex sonen Ómur frá Kvistum med hela 8,85 för ridegenskaper som 5 åring och vinst på Landsmot med resultat på hela 8,98 i A flokk (femgång) eller þokkadis från Stenhugget som har ridegenskaper på 8,68 bara 6 år gammal!

Mamman Rakel deltog på VM 2009, 5 år gammal, efter att ha blivit totalbedömd till 8,21. Rakel har en kanon vilja och en fantastisk utstrålning, en häst i världsklass som räckt till även på tävlingsbanorna, men det var självklart att sätta henne i aveln redan vid femårsålder när vi förstod hennes kapacitet.Rakel sattes en gång i tävling i B flokk och fick extrema 8,62 i sin första start efter en kort tids träning. Rakels första två avkommor som haft åldern inne har visats och båda gick direkt in i 1a klass som 5 åringar. Hennes förstfödda son Fafnir var även med i Worldtoelt som 6 åring och tog plats i B final i T1 bland världseliten på sin första start och totalbedömdes som fyrgångare 5 år gammal till klass 1 med flera 9,0 bland annat för tölt.

Pris 100 000 ex moms

Valentína från Ådalen SE2014206480, svart, sto, BLUP 120

e. Valíant från Solbacka (8,37 tot) ee. Garri

u. Gjöf från Solbacken (8,06 tot) ue. Hrafnfaxi (ELIT)

Valentina är ett mycket vackert svart sto med hög blup. Hon ser väldigt lovande ut. Efter toppstammade föräldrar med flera högt bedömda hästar i stamtavlan. Hon är stor, välutvecklad och lätt i typen.

Gjöf är en otrolig personlighet, en otroligt självständigt sto. 2009 bedömdes hon som 4 åring in i stambok med 7,72 totalt. Helt klart en bra prestation för en så pass ung häst. Vi har alltid trott på Gjöf och på hennes egenskaper, hennes ärliga och totala arbetsvilja. Hon har alltid varit Sigfus egna favorit. Hon fick ett stoföl efter Kongur från Knutshyttan 2010. Gjöf gick tom 2010 och tränades och visasades om 2011 och gick därefter in i aveln igen – då som 1 klass bedömd till 8,06 efter väldigt lite träning.

 

Valiant har en hög sex års bedömning och har visat sig vara en väldigt bra tölthäst med starter med över 7 i töltgrenar som ung. Han har dessutom två legendariska föräldrar. Mamma Svala från Solbacka (8,40 tot) som fått tre avkommor bedömda i otroligt fina totalbedömningar (8,37/8,41/8,57), vi väntar med spänning på att se fler. Pappa Garri från Reykjavik (e. Orri) har sin högsta bedömning på 8,77 och var länge världens högst bedömda hingst, med bla otroliga 9,05 för ridegenskaper. Han har flera avkommor i världsklass både i tävlings- och avelssammanhang.

Pris 64 000 ex moms

Leiftur från Ådalen SE2015170310, fux m bläs, ljus man och svans, hingst

e. Hrafnfaxi frá Vestra-Geldingaholti (ELIT)

u. Vón frá Kirkjuferju

Har flera mycket lovande helsyskon. Väldigt positiv och social men varsamt hanterad.

Pappa Hrafnfaxi är ELIT premierad för avkommor, första klass med en hög ridegenskapsbedömning på 8,53. Han har extrema avkommor (och avkommors avkommor) som tävlat och avelsvisats i absoluta världs toppen. Han har själv varit aktiv tävlingshäst i över 17 års tid och är det fortfarande 23 år gammal. Med bland annat meriter som flertalet SM och NM guld och VM silver.

Leifturs mamma Von är mycket intressant i avel med tanke på att hon gav oss avkomman Leiknir från Övergran som är visad till totalt 8,38 med 8,68 för ridegenskaper. Leiknir är svenskmästare i Tölt T1 och har från startat WR tävlingar i alla ovalbanegrenar (T1: 8,01 T2: 7,23 V1: 7,03 F1: 6,77) och PP1 (7,38)! Har tävlat i A-final på SM sedan han var 6 år gammal, i flera olika grenar. Han är extremt allround häst på högsta nivå och med bra huvud och stor vilja att behaga sin ryttare!

Pris 45 000 ex moms

Vá från Ådalen SE2015270311, fux med bläs, sto, BLUP 117

e. Hnokki frá Fellskoti (8,52 tot, världsmästare T1)

u. Rakel från Hyndevad (tot 8,21, 5 år) ue. Hrafnfaxi frá Vestra-Geldingaholti (ELIT)

Toppstammat sto efter världsberömda hingsten Hnokki som erhållit världens högsta uttagningspoäng i den prestigefyllda grenen Tölt T1 (9,61). Och bevisat vara en av världens genomtiderna bästa tölthäst.

Mamman Rakel deltog på VM 2009, 5 år gammal, efter att ha blivit totalbedömd till 8,21. Rakel har en kanon vilja och en fantastisk utstrålning, en häst i världsklass som räckt till även på tävlingsbanorna, men det var självklart att sätta henne i aveln, då vi alltid väljer att avla på de bästa individerna. Rakel sattes en gång i tävling i B flokk och fick extrema 8,62 i sin första start efter en kort tids träning. Rakels första två avkommor som haft åldern inne har avelsvisats och båda gick direkt in i 1a klass som 5 åringar. Hennes förstfödda son Fafnir var även med i Worldtoelt som 6 åring och tog plats i B final i T1 bland världseliten på sin första start och totalbedömdes som fyrgångare 5 år gammal till klass 1 med flera 9,0 bland annat för tölt. Rakels först bedömda dotter fick hela 8,64 för exteriör på sin första bedömning.

Vá är väldigt vacker med mycket utstrålning - ett sto man lägger märke till redan nu! Varsamt hanterad, är lika positiv som sin mamma Rakel och en otroligt trevlig individ.

Pris 120 000 ex moms