Betäckningsinfo Skriv ut

 

 

 

Betäckningssäsongen 2016

Hrafnfaxi står på semin på Myrsjögård utanför Enköping – du kan komma med ditt sto till Myrsjö eller välja att få skick till din närmsta mottagningsstation !

 

 

Marknadens bästa avtal för dig som vill ha semin?

Garanterad dräktighet !


• 4000 ex moms (5000 ink moms) vid 17 dygn dräktighet – istället för språngavgift – samma villkor vid transport/skick (du betalar ingenting om ditt sto inte blir dräktigt)

• 500 kr ex moms i stationsavg på Myrsjögård

• 1900 ex moms i vet avg. på Myrsjö ink. alla ultraljud även dräktighetsundersökning

• Samma stoavgift till SIF för alla ston oavsett bedömd eller inte, vi står för ev höjd avgift till SIF

 

Du väljer själv mellan Levande föl avgift eller 90 dygns avgift

Levande föl – 9 500 ex moms

90 dygns avgift – 8 000 ex moms

 

Hör av dig för rabatt om du kommer med flera ston !

SM GULD FEMGÅNGSKOMBINATION 2012

- inte dåligt för en 18 åring !

SM BRONS i T2 2013

- inte dåligt för en 19 åring !

Kontakta oss för mer information och bokning

Sigfus Sigfusson 070-606 98 70 / Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den

Josefine Denami 00354 698 70 90 / Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den

www.tolt.nu/hrafnfaxi

 

eller

 

Anita Rostner på Myrsjö gård

070- 476 98 73 / Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den


Välkommen med ditt sto!

Hrafnfaxi avkomman Leiknir SM GULD Tölt T1 2012

 

 

Betäckningsinfo 2016

Vi har bestämt oss för semin av flera anledningar, bland annat SÄKERHETEN, både att få ston dräktiga där Hrafnfaxi var outstanding när han stod på semin 2011 på Stenholmen med 23 dräktiga av 24 st ston blev dräktiga, 96 % ! (det enda stoet som ej blev dräktigt kan tyvärr aldrig bli dräktig enligt deras veterinär)

Även skaderisken för ston och hingst minskar och det blir bekvämt och tryggt för stoägaren som kan välja närmsta seminstation/mottagningstation till dennes sto. Stoet och dess brunster övervakas noggrannt och inga onödiga språng görs, risken för att stoet drabbas av bakterieinfektioner minskar markant.

Våren 2013 provtogs Hrafnfaxis spermakvalité som självklart var i bra skick och därför bestämdes det att han skulle stå på semin 2013.

Hrafnfaxi & Myrsjö hade ett väldigt bra år 2013 & 2014 och därför gör vi detta igen då vi hade mycket nöjda stoägare och ston!

 

Vi kan stolta presentera Anita Rostner och Myrsjögård Stuteri och Seminstation som vår samarbetspartner och detta kommer bli Hrafnfaxi’s hemmastation även i år, för tredje året. De har gjort ett mycket fint erbjudande och för de som väljer att åka till deras station. De har tidigare gjort outstanding resultat med ston som haft problem att bli dräktiga och de tar väldigt bra hand om ston som står hos dem.

 

Besök deras hemsida http://www.myrsjogard.se/ för mer info och prislista för dig som vill att ditt sto insemineras på Myrsjö.

Myrsjö ligger cirka 13 km norr om Enköping - Sveriges närmaste stad ! Länk till karta: http://kartor.eniro.se/m/nFyuk

 

Vi kan även skicka till alla stationer i landet, så oavsett vart du bor så kan du enkelt få din Hrafnfaxi avkomma!

 

Vi erbjuder 90 dygns avgift men även Levande föl avgift – en av få hingstar som erbjuder stoägaren flera alternativ, passande för dig som INTE tänker teckna fosterförsäkring, därmed tar vi risken!

 

SIF´s stoavgift tillkommer.

 

På Myrsjögård kan de tillgodose alla dina önskemål som stoägare & ditt sto får god omvårdnad!

Läs mer på www.myrsjogard.se eller kontakta Anita Rostner 070-476 98 73 / Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den