Avel Skriv ut

Vi vill avla fram starka prestationshästar som alla kan rida och som passar alla ändamål från fritidshäst till absolut världsklass på tävlingsbanan. En bra exteriör för hållbarhet och en lätthet att bära ryttaren tillsammans med en hög ridbarhet för att kunna tillfredställa både tävlings- och fritidsryttaren, allt i samma häst.

Vi vill att hästarna ur vår avel ska komma fram i tidig ålder och på sina naturliga egenskaper och talang kunna visa upp sig redan sitt första ridna år, därför avelsvisar vi ofta hästar ur vår egen avel redan som 4 åringar. Aveln hos oss är starkt präglad av topphingsten Hrafnfaxi frá Vestra-Geldingaholti som gett oss väldigt fina, högt presterande avkommor, och vi har nu satt våra första ston efter honom i aveln för att bygga vidare på dessa fantastiska gener. 

Förutom en bra stam så tänker vi på att våra unghästar ska växa upp i stora flockar och i stora, kuperade hagar, vi försöker ge dem de bästa förutsättningarna för att utvecklas väl under deras uppväxt.

 

På gården bedriver vi småskalig avel, vi satsar på kvalité och inte kvantitet. Vi satsar på att ha ett bra stomatrial, då stona är de viktigaste byggstenarna för att komma vidare i aveln.

De bästa stona tävlar och rider vi inte, de bedöms och går direkt in i aveln! 

Läs gärna mer om våra avelsston, Hrafnfaxi och unghästarna i menyn till vänster...